AutoSock goedgekeurd volgens de nieuwe Europese Standaard

Vanaf 1 december 2020 is AutoSock in alle EU-lidstaten een legaal alternatief voor sneeuwkettingen. Het Europees Comité voor Normalizatie (CEN) heeft op 27 mei 2020 de nieuwe Europese standaard EN166620-1:2020 voor 'supplementary grip devices' gepresenteerd. Sinds het begin is Autosock een actief lid geweest binnen de CEN. Vandaag, na 10 jaar hard werken, zijn we trots dat AutoSock het eerste wereldwijde gecertificeerde product is volgens de EN166620-1:2020.

Alle EU-lidstaten hebben tot 30 november 2020 de tijd om hun eigen nationale standaarden aan te passen volgens deze nieuwe regelgeving. De EU-lidstaten die de EN166620-1:2020 normen al hebben verwerkt het eigen nationale beleid zijn o.a.: Duitsland, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Zweden, Denemarken, Finland, Estland, België, Nederland, Luxemburg, Slovenië, Kroatie en Ierland.

De nieuwe standaard omschrijft de minimale vereisten met betrekking tot veiligheid, prestaties en duurzaamheid van 'Winter Traction Devices', ongeacht het gebruikte materiaal. Dat betekent dat de textiele sok, rubberen en metalen kettingen moeten voldoen aan de zelfde standaard en minimale vereisten. Bekijk het officiële bericht op de website van CEN.

Update:

Vanaf oktober 2020 is AutoSock ook in Zwitserland een legaal alternatief voor de sneeuwketting. Zwitserland, dat niet gecommitteerd is aan de standaard van de EU, heeft haar eigen certificaat gepubliceerd waarin de AutoSock nu een legaal alternatief is op plekken waar een sneeuwketting verplicht is.