Veelgestelde vragen

Hoe gebruik ik AutoSock?

Installeer AutoSock op de wielen van het voertuig. Rek de zwarte elastieken band uit over de bovenkant van de band, trek de AutoSock omhoog en dek de band zoveel mogelijk af. Rijd daarna met het voertuig totdat het bovenste gedeelte aan de onderkant zit en trek vervolgens de AutoSock over het overgebleven stuk band. AutoSock centreert zichzelf tijdens het rijden. Handschoenen en instructies zijn bij de AutoSock inbegrepen, de zak dient ook als kniebescherming zodat uw knieën droog blijven.

Is AutoSock een legaal alternatief van kettingbanden?

  AutoSock is een legaal alternatief voor kettingbanden voor auto’s en vrachtwagens in bijna alle landen in Europa. Voor een gedetailleerd overzicht, bekijk onze pagina over de wetgeving.

  Wat onderscheid AutoSock van de alternatieven?

   AutoSock is de enige textiele ketting dat gecertificeerd is volgens TÜV SÜD standaarden PPP 53219:2000 voor auto’s en PPP 53283:2006 voor vrachtwagens. AutoSock is een originele innovatie en is de eerste in zijn soort op de markt. Er is geen ander textiel product met meer dan 15 jaar onderzoek en ontwikkeling, inclusief constante testritten, technologische ontwikkelingen en optimalisaties. AutoSock heeft een wereldwijd leiderschap in het aantal goedkeuringen van autofabrikanten. Daarnaast is AutoSock ontwikkeld in samenwerking met verschillende autofabrikanten. Alle belangrijke eigenschappen van de AutoSock zijn beschermd met patenten van AutoSock AS, Noorwegen. Bovendien zijn onze producten beschermd door een solide productaansprakelijkheidsverzekering in al onze markten.

   Hoe duurzaam is AutoSock?

    AutoSock is getest en gecertificeerd volgens strikte normen op de prestaties en duurzaamheid. De certificatie-instellingen volgen kettingstandaarden en bevatten TÜV SÜD, autofabrikanten, particuliere bedrijven en overheidsinstellingen. Gebruikers die gewend zijn aan kettingen zullen vaak vergeten dat ze uitgerust zijn met AutoSock, waardoor de AutoSock onnodig gedragen wordt. AutoSock beveelt correct gebruik aan en we raden aan de handleiding te lezen voor gebruik. Door onnodige wielspin en langere afstanden op vrij gelegen wegen te vermijden, zal AutoSock langer mee gaan. Om de TÜV SÜD en ÖNORM certificering te krijgen, is de AutoSock getest op meer dan 100 kilometer op droog asfalt.

    Hoeveel AutoSocks heb ik nodig?

     AutoSocks worden per twee stuks geleverd. De sokken dienen te worden gemonteerd op de aangedreven as. Bij de meeste auto's betreft dit de voorwielen, maar bij sommige Duitse automerken en auto's met veel vermogen zit de aandrijving op de achterwielen. In sommige gevallen worden auto's door alle wielen aangedreven. Wij adviseren dan 4 AutoSocks te monteren. Mocht je dat niet doen, dan lees je in de gebruikershandleiding van de auto op welke wielen de AutoSocks gemonteerd moeten worden.

     Hoe vaak kan AutoSock worden gebruikt?

      Alle componenten van AutoSock zijn ontworpen en getest voor een lange levensduur en talrijke montageprocessen. Autostock kan vele malen zonder problemen worden geïnstalleerd en verwijderd.

      Hoe werkt AutoSock?

       Textiel neigt vast te blijven zitten aan ijs: Wanneer u rijdt op natte oppervlakken zit er een dunne laag water tussen de band en het oppervlak. AutoSock heeft kleine “haartjes” die de laag penetreren en de oppervlak aan de ondergrond verbinden. Door juist gebruik, wordt AutoSock harig en verbetert het de prestaties naar mate de tijd.

       Wat zijn de limieten van AutoSock?

        AutoSock is een textiele afdekking voor je banden en kunnen scheuren als ze verkeerd gebruikt worden. Het product is niet bedoeld voor spijkerbanden en voor vrij gelegen wegen. Gebruik AutoSock op sneeuw, natte sneeuw of ijs met een maximale snelheid van 50 km per uur. Vermijd het spinnen van uw wielen en het extreem gebruiken van uw versnelling en remmen om de levensduur van de AutoSock te verlengen. De handleiding zit bij de AutoSock inbegrepen.

        Werkt AutoSock met…

         AutoSock is een van de meest flexibele producten in zijn sector: vierwielaandrijving, lage wiel kasten, ESP, ABS en lichtmetalen velgen. AutoSock is niet bedoeld voor spijkerbanden, maar is verder erg flexibel. Monteer AutoSock op de wielen die worden aangedreven. Voor auto’s met een vierwielaandrijving; raadpleeg de aanbevelingen van de autoproducent in de gebruikershandleiding van uw auto. Sommige autoproducenten zoals Jeep en Tesla zullen wellicht aanbevelen om de AutoSock alleen om de achterbanden heen te doen. Als u onzeker bent of de AutoSocks voor uw voertuig geschikt zijn, neem dan contact op met: info@autosock.nl.

         Werkt de AutoSock voor verschillende voertuigen of banden?

          AutoSock kan gebruikt worden voor meerdere voertuigen en banden met verschillende maten. Controleer de maten op de AutoSock verpakking, of vul uw bandmaat in op onze bandenzoeker om er zeker van te zijn dat AutoSock past op uw banden.

          Heeft AutoSock onderhoud nodig?

           AutoSock verbetert als het weefsel vager wordt. AutoSock heeft geen onderhoud nodig, maar we raden aan om het vuil na gebruik eruit te schudden en het goed te laten drogen voor het weer terug in de verpakking te doen. De AutoSock is geschikt om te wassen in de wasmachine op 40 graden. Als de AutoSock 's nachts om uw banden heeft laten zitten, wacht dan met het gebruik tot de AutoSock niet meer bevroren is.

           Ik kan mijn antwoord hier niet tussen vinden

            Voor andere vragen kunt u contact opnemen door te mailen naar: info@autosock.nl