Over ons

AutoSock, hét alternatief voor de sneeuwketting

Het ontstaan van AutoSock

AutoSock is ontstaan vanuit de behoefte om rijden door de sneeuw makkelijker te maken. Jarenlang waren sneeuwkettingen de enige oplossing. De lastige montage, schade aan velgen en het zware gewicht om mee te slepen, zorgden bij menig wintersporter voor frustraties. Dat kon makkelijker!

Het eerste prototype voor de AutoSock werd ontwikkeld in 1996. Dat leidde tot de oprichting van AutoSock AS in Noorwegen in 1998. Sindsdien werken we samen met toonaangevende autofabrikanten en gerenommeerde certificeringsinstanties om hoogwaardige producten te ontwikkelen. Ons innovatieve product heeft door de jaren heen veel erkenning gekregen. Zo heeft AutoSock de prijs voor Design Excellence ontvangen van de Norwegian Design Council, hebben we de Noorse Gazelle prijs gewonnen en maken we deel uit van de permanente collectie in het MoMA, het Museum of Modern Art in New York. Zelfs de Noorse koninklijke familie heeft haar lof over AutoSock uitgesproken!

De voordelen van AutoSock

Wat maakt AutoSock dan zo bijzonder? De vele voordelen ten opzichte van de traditionele sneeuwketting! AutoSocks bieden op veel vlakken meer gebruikersgemak. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Eenvoudige montage – Binnen een paar minuten ligt de AutoSock om uw band.
 • Groot rijcomfort – Dankzij het zachte materiaal van de AutoSock rijdt u soepel en geruisloos.
 • Geen schade aan de velgen – Sneeuwkettingen kunnen uw lichtmetalen velgen beschadigen. De textuur van de AutoSock is zacht, waardoor u dit risico niet loopt.
 • Makkelijk mee te nemen – AutoSocks wegen bijna niks en zijn heel compact op te vouwen. U neemt ze dus makkelijk mee in de auto
 • Duurzaam – AutoSocks zijn van hoge kwaliteit en kunnen na gebruik gewoon in de wasmachine schoongemaakt worden. U profiteert er jarenlang van.

Met AutoSock profiteert u dus van gemak! Maar natuurlijk is het belangrijkste dat u met de AutoSock veilig kunt rijden. Veiligheid staat bij onze producten voorop, dus daar wordt uitvoerig op getest. En de testresultaten spreken voor zich!    • 1. Voorwielaandrijving versnelling op sneeuw
 • 2. Voorwielaandrijving versnelling op ijs

 • 3. Voorwielaandrijving vertraging op sneeuw
 • 4. Voorwielaandrijving vertraging op ijs

 • 5. Achterwielaandrijving versnelling op sneeuw
 • 6. Achterwielaandrijving versnelling op ijs

 • 7. Achterwielaandrijving vertraging op sneeuw
 • 8. Achterwielaandrijving vertraging op ijs
 •  


  Gecertificeerd en legaal alternatief

  Vanaf 1 december 2020 is AutoSock in alle EU-staten en Zwitserland een legaal alternatief voor de sneeuwketting*. Het Europees Comité voor Normalisatie (CEN) heeft de nieuwe Europese Standaard 'EN166620-1:2020 voor 'supplementary grip devices' gepresenteerd. Hierbij dienen alle EU-lidstaten hun eigen regelgeving aan te passen op deze nieuwe standaard. Zwitserland heeft via het 'Swiss Dynamic Test Center' haar eigen certificaat KD-0454/20 gepubliceerd die geheel in lijn is met de Europese standaard. Met AutoSock heeft u dus een betrouwbaar product waarmee u veilig op weg kunt. Voor meer details kunt u terecht op de pagina over de wetgeving.

  *Let op! In Oostenrijk mag AutoSock wel gebruikt worden, maar niet als alternatief wanneer er sprake is van een kettingplicht.

  Heeft u vragen? Lees dan de FAQ of neem contact op met uw lokale verkoper. Bent u geïnteresseerd in het verkopen van AutoSock, neem dan contact op met:  

  E-mailadres: info@autosock.nl
  Telefoonnummer: 085 000 3147

  U kunt uw vragen of opmerkingen ook versturen via het onderstaande contactformulier.

  .