Wetgeving

Regio’s met onvoorspelbaar weer vereisen vaak dat zowel commerciële als reguliere  voertuigen sneeuwkettingen bij zich hebben. Dankzij AutoSock hoeft u nu geen zware sneeuwkettingen meer mee te slepen. In grote delen van Europa voldoet AutoSock namelijk aan de kettingvereisten. Voor een fractie van het gewicht, de omvang en de kosten voldoet u zo aan de eisen!

Wetgeving Europa

In veel delen van Europa is AutoSock toegestaan als alternatief voor de sneeuwketting. AutoSock merk voldoet aan het keurmerk ÖNORM V5121 én aan de Franse voorschriften aan winteruitrusting. Het merk is al meer dan 15 jaar actief op de Europese markt en is goedgekeurd met TÜV 53219. Met uitzondering van enkele landen is AutoSock in heel Europa toegestaan. Bekijk het onderstaande overzicht om te controleren of de AutoSock op uw bestemming is toegestaan.

Andorra Finland Letland Polen
Albanië Frankrijk Litouwen Portugal
België Griekenland Luxembourg Roemenië
Bulgarije Hongarije Malta Servië
Cyprus Ierland Moldavië Slowakije
Denemarken Italië Nederland Slovenië
Duitsland Ijsland Noorwegen Spanje
Estland Kroatië Oostenrijk Tsjechië
Verenigd Koninkrijk
AutoSock verkoopt in samenwerking of met goedkeuring van BMW Group, Volkswagen, Peugeot, Citröen, Hyundai, Kia, Opel, Jaguar, Land Rover, Nissan, Bentley, and Volvo.

AutoSock – Certificaties en patenten

AutoSock is het enige alternatief op een sneeuwketting dat langer dan 15 jaar bezig is met onderzoek en ontwikkeling. Dankzij deze jarenlange optimalisatie is AutoSock in zijn soort het hoogst gecertificeerd.

  • AutoSock is gecertificeerd volgens de TÜV SÜD-normen (als enige alternatief voor sneeuwkettingen op de markt).
  • AutoSock is gecertificeerd volgens de Oostenrijkse ÖNORM V5121.
  • AutoSock voldoet aan de PPP 53219:2000 voor auto’s.
  • AutoSock wordt beschermd door patenten in alle belangrijke markten.