Wetgeving

Regio’s met onvoorspelbaar weer vereisen vaak dat zowel commerciële als reguliere voertuigen sneeuwkettingen bij zich hebben. Dankzij AutoSock hoeft u nu geen zware sneeuwkettingen meer mee te slepen. In grote delen van Europa voldoet AutoSock namelijk aan de kettingvereisten. Voor een fractie van het gewicht, de omvang en de kosten voldoet u zo aan de eisen!

Wetgeving Europa

Vanaf december 2020 is AutoSock binnen alle EU-lidstaten een legaal alternatief voor de sneeuwketting*. In het voorjaar van 2020 heeft het Europees Comite voor Normalisatie de standaard EN166620-1:2020 voor 'Supplementary Grip Devices' gepubliceerd. Alle EU-lidstaten dienen op 1 december de eigen nationale standaard hierop aan te passen. Zwitserland dat niet gecommitteerd is aan de EU, heeft in oktober 2020 haar eigen certificaat afgegeven voor AutoSock. Hierdoor is AutoSock het eerste legale alternatief voor de sneeuwketting in de gehele EU en de Alpen.

*Let op! In Oostenrijk mag AutoSock wel gebruikt worden, maar niet als alternatief wanneer er sprake is van een kettingplicht.

AutoSock verkoopt in samenwerking of met goedkeuring van BMW Group, Volkswagen, Peugeot, Citröen, Hyundai, Kia, Opel, Jaguar, Land Rover, Nissan, Bentley en Volvo.


AutoSock – Certificaties en patenten

AutoSock is het enige alternatief op een sneeuwketting dat langer dan 15 jaar bezig is met onderzoek en ontwikkeling. Dankzij deze jarenlange optimalisatie is AutoSock in zijn soort het hoogst gecertificeerd.

  • AutoSock is gecertificeerd volgens de TÜV SÜD-normen (als enige alternatief voor sneeuwkettingen op de markt).
  • AutoSock is gecertificeerd volgens de Oostenrijkse ÖNORM V5121.
  • AutoSock voldoet aan de PPP 53219:2000 voor auto’s.
  • AutoSock wordt beschermd door patenten in alle belangrijke markten.
  • AutoSock is gecertificeerd volgens de Zwitserse norm KD-0454/20