AutoSock monteren

Steeds meer mensen stappen over van traditionele sneeuwkettingen naar de AutoSock. De AutoSock kent namelijk verschillende voordelen ten opzichte van een sneeuwketting. Zo is de AutoSock gemakkelijk en binnen een minuut te bevestigen. Maar hoe monteert u de AutoSock eigenlijk?

Voordat u begint
Als eerst is het belangrijk om na te gaan wat uw aandrijfwielen zijn, omdat de AutoSock op deze banden bevestigd moeten worden. Als u vierwielaandrijving heeft, raadpleeg dan eerst de gebruikershandleiding van uw auto. Bij de AutoSock zijn handschoenen en instructies inbegrepen. Daarmee kunt u de AutoSock gemakkelijk monteren. De zak waar de AutoSock in zit kunt u gebruiken als kniebescherming, zodat ook uw knieën schoon en droog blijven.

Het monteren
Om de AutoSock te bevestigen rekt u de zwarte elastieken band uit over de bovenkant van de band. Trek de AutoSock omlaag, zodat u een zo groot mogelijk deel van de band bedekt hebt. Vervolgens rijdt u een stuk naar voren met de auto, zodat de AutoSock aan de onderzijde van de band zit. Het onbedekte deel van de band ligt nu vrij, waardoor u de AutoSock gemakkelijk over het overgebleven stuk band kunt trekken. Wanneer de hele band bedekt is met de AutoSock kunt u ermee gaan rijden. De AutoSock zal zichzelf dan centreren.