AutoSock monteren

Steeds meer mensen stappen over van traditionele sneeuwkettingen naar de AutoSock. De AutoSock heeft namelijk allerlei voordelen ten opzichte van een sneeuwketting. Misschien wel het belangrijkste voordeel is dat de AutoSock heel eenvoudig en snel te bevestigen is. Hieronder leest u precies hoe u dat doet!  

Voordat u begint
Ten eerste is het belangrijk om na te gaan wat uw aandrijfwielen zijn, omdat de AutoSock op deze banden bevestigd moeten worden. Als u vierwielaandrijving heeft, raadpleeg dan eerst de gebruikershandleiding van uw auto. Bij de AutoSock zijn handschoenen en instructies inbegrepen, zodat u hem gemakkelijk kunt monteren. De zak waar de AutoSock in zit kunt u gebruiken als kniebescherming. Zo blijven uw knieën schoon en droog!

Het monteren
Om de AutoSock te bevestigen rekt u de zwarte elastieken band uit over de bovenkant van de band. Trek de AutoSock omlaag, zodat een zo groot mogelijk deel van de band bedekt is. Vervolgens rijdt u een stuk naar voren met de auto, zodat de AutoSock aan de onderzijde van de band zit. Het onbedekte deel van de band ligt nu vrij, waardoor u de AutoSock gemakkelijk over het overgebleven stuk band kunt trekken. Wanneer de hele band bedekt is met de AutoSock kunt u ermee gaan rijden. De AutoSock zal zichzelf dan centreren.