AutoSock vs. Sneeuwkettingen

De jaarlijkse wintersportperiode staat weer voor de deur. En dat betekent dat we weer massaal de auto pakken naar onze favoriete skibestemming. Hoewel een goede set winterbanden en een wintercheck bij de garage bij velen onder de jaarlijkse vakantievoorbereidingen vallen, zijn er steeds meer Nederlanders die afstappen van de sneeuwketting en overstappen naar de AutoSock. Maar wat zijn de voordelen van een AutoSock ten opzichte van de traditionele sneeuwketting?

Een snelle montage

De AutoSock biedt verschillende voordelen ten opzichte van de sneeuwketting. Allereerst is Autosock in tegenstelling tot de sneeuwketting binnen een minuut bevestigd:

Hoe het werkt:

 1. Trek de Autosock over de bovenkant van de band
 2. Rijdt de auto iets vooruit
 3. Trek vervolgens de AutoSock over het overgebleven stuk band

De Autosock bestaat uit twee sokken, een handleiding, een set handschoenen en een stevige herbruikbare zak die tevens als zitvlak gebruikt kan worden. De AutoSock komt in verschillende maten en vormt zich perfect om de autoband.  De AutoSock is geschikt tot snelheden van 50 km per uur en zal, ongeacht de ondergrond van de weg, niet van de autoband afglijden.

Schade voorkomen is beter dan genezen
Jaarlijks komen honderden vakantiegangers thuis met onvoorziene kosten door schade van sneeuwkettingen aan banden, velgen of zelfs het chassis. Met de AutoSock hoeft u zich geen zorgen te maken om mogelijke schades. De AutoSock is gemaakt van supersterk textiel gecombineerd met een hoge kwaliteit zacht elastiek. Sterker nog, de Autosock is na gebruik schoon te wassen in uw wasmachine.

Rijcomfort
In tegenstelling tot de metalen sneeuwketting, is de AutoSock geruisloos en gaat het rijden op AutoSocks niet ten koste van het rijcomfort. De band is volledig bedekt, waardoor de band zich op een constante ondergrond bevindt. Hobbelige ritten door het rijden met een sneeuwketting zijn dus met het gebruik van een AutoSock verleden tijd.

Onderhoud
Na gebruik van een sneeuwketting, dienen ze goed afgespoeld en afgedroogd te worden om de kwaliteit van de schakels te waarborgen. AutoSocks daarentegen zijn bij een paar keer schudden droog genoeg om ze op te bergen in de meegeleverde zak. Eenmaal thuis wast u ze schoon in de wasmachine en u kunt het jaar daarop weer genieten van een veilige reis naar uw favoriete skigebied.

Conclusie
De AutoSock biedt verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele sneeuwketting. De AutoSocks zijn duurzaam, eenvoudig te bevestigen en bieden een optimale rijcomfort. Hoewel de AutoSocks nog niet ter vervanging gebruikt mogen worden in Oostenrijk en Zwitserland, worden ze in de andere Europese skigebieden steeds vaker als vervanging van de sneeuwketting ingezet. En met zulke testresultaten snappen wij wel waarom:

  • 1. Voorwielaandrijving versnelling op sneeuw
 • 2. Voorwielaandrijving versnelling op ijs

 • 3. Voorwielaandrijving vertraging op sneeuw
 • 4. Voorwielaandrijving vertraging op ijs

 • 5. Achterwielaandrijving versnelling op sneeuw
 • 6. Achterwielaandrijving versnelling op ijs

 • 7. Achterwielaandrijving vertraging op sneeuw
 • 8. Achterwielaandrijving vertraging op ijs
 •